15/04/2014

Neden Saç Uzatanlara Karşıyız...?

Ben bu sorunun cevabını bir türlü bulmuş değilim... Erkekler saç uzatır mı?.. Uzatırsa ne gibi zararı ya da faydası var.. Anlaşılmış bişey değil... Bana göre saçını neden uzatıyorsun demek yerinde saçını neden kestiriyorsun demek daha doğru geliyor.. Neden diyecek olursanız, insanlar saçını uzatmak için
ekstra bişey yapmıyorlar. Saç kendiliğinden uzuyor. Erkeklerin saç uzatmalarına karşı çıkıyoruz ama Kellerede saç ektirmesi için destek olmaktan çekinmiyoruz.. Hani erkeklerin saç uzatması iyi bişey değildi.. neden kellere destek oluyoruz ? O yüzden saç uzatan erkeklere karışmayın..

Bu kötü bişey değil, yadırganıcak bi durumda değil.. Bizim insanlarımız çok eskilerden beri erkekleri kısa saçlı olarak görmeye alıştıkları içim şimdi saçını uzattınmı tipsiz oluyorsun. Aslında alakası yok. Saçını düzgün bir şekilde uzatıp temizliğini ve bakımını yaptıktan sonra ne gibi sakıncası olabilirki uzun saçın...

Dini açıdan düşünecek olursakta bazı hadislerde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ' in saçlarının uzun olduğu bazı dönemlerde omuz hizasında bazende kulak memesine kadar uzunlukta olduğu belirtilmiş. Daha derinlerine inmek gerekirsede tartışmalara açık bir konudur..

Uzun lafın kısası... Saçını adabıyla uzatanlara karışmayın derim...

1 yorum:

  1. İyi günler,

    Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) olarak dijital ortamda kaliteli içerik üreten içerik yaratıcılarının sesini geniş kitlelere duyurmak amacıyla bir platform kuruyoruz. Sitenizde yer alan kaliteli içeriğiniz sebebiyle bu platformda sizinle de işbirliği yapmak istiyoruz. Konuya ilişkin bilgi paylaşımında bulunmak üzere size ulaşabileceğimiz elektronik posta adresiniz ve iletişim bilgilerinizi blog ismiyle birlikte bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.


    Görüşmek üzere.

    T.C. Başbakanlık BYEGM

    www.facebook.com/BBYEGM
    twitter.com/byegm

    email:portal@byegm.gov.tr

    YanıtlaSil