29/10/2013

Marmaray Projesi Açılıyor...



  
Dünyanın en önemli projelerinden biri olan MARMARAY 29 Ekim 2013 tarihinden. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN' ın katılımıyla AÇILIYOR...



Projeyle ilgili detaylar..

29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız. Kutlu Olsun....


Cumhuriyet Bayramı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır.

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir. 29 Ekimlerde stadyumlarda şenlikler yapılır, akşam ise geleneksel olarak fener alayları düzenlenir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet'in Onuncu Yıl Kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku'nda, bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir.

26/10/2013

Kış Saati Uygulaması...


Gün ışığından daha fazla faydalanmak adına saatleri geri alma uygulamasına devam ediliyor. Bu yıl da saatler geri alınacak.

Windows 8 Kurulum Sorunu, Ürün Anahtarı Geçersiz Hatası...


/>
/> Kullanırken benimde başıma gelen, fakat internette bu konuyla ilgili çözüme yönelik bilgilerin sınırlı olduğu bir konuyu ele almak istedim. Mutlaka yararlanacak arkadaşlarımız olacaktır.

Yeni bir notebook aldığımızda Windows 8 işletim sistemi lisansıyla geldiğini görüyoruz. Ama ne bir Windows DVD’si ne bir Ürün Anahtarı ( Product Key ) kutumuzdan çıkmıyor. Windows 8 korumalı bir sistem olduğu için UEFI ayarlarında değişiklik yapmadan başka bir işletim sistemi kurmamıza da izin vermiyor. Diyelim Windows 8 lisanslı ürününüzü Windows 7/XP veya farklı bir işletim sistemi (Pardux, Linux…) ile değiştirmek istiyorsunuz. Bunu yapabilmek için bazı ayarlarınızda değişiklik yapmanız gerekecek.
Bu kısmı hallettiniz ama kurulumda sıkıntı yaşıyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

25/10/2013

Tek kullanımlık şifre de ele geçti...

İnternet korsanları servis sağlayıcılar adına astronomik rakamlarla fatura gönderiyor. Aslında bu fatura banka hesap soygunu için bir yem. Fatura bilgilerine tıklanmasıyla yeni bir virüs devreye giriyor. Bu virüsü bilgisayarına ve cep telefonuna bulaştıran Hürriyet Kurumsal İletişim Koordinatörü Evrim Sümer’in hesabından 11 bin lira çekildi. Durumu gelen SMS’ten farkeden Sümer bankasını uyardı. Dolandırıcılar parayı çekmek üzereyken yakalandı. Ancak şebeke hala iş başında...

21/10/2013

Remax Türkiye efsaneler liginde ödüle layık görüldü!






Türkiye’de faaliyet gösteren RE/MAX Gayrimenkul Danışmanları, uluslararası boyutlarda kazandıkları önemli ödüllerle ülkemizin adını yurt dışında duyurmaya devam ediyorlar. Uluslararası RE/MAX camiasında en prestijli ödüllerden Circle of Legends (Efsaneler Ligi) ödülünü Avrupa’da ilk kez kazanmayı başaran Gayrimenkul Danışmanı, RE/MAX 7tepe ofisinin Broker’ı Hasan Can oldu




RE/MAX, Dünya genelinde Gayrimenkul Danışmanları için farklı dönemlerde ve çeşitli kategorilerde ödüller veriyor. Bu ödülleri gerçekten önemli başarılar kaydeden Gayrimenkul Danışmanları alabiliyor. Circle of Legends (Efsaneler Ligi) ödülünü almak için RE/MAX'te 10 yıl faaliyet göstermiş olunacak ve bu süre zarfında bireysel olarak 10.000.000 $ ciroya ulaşılmış olmak gerekiyor.

11 yıldır faaliyet gösterdiği RE/MAX çatısı altında başarı çıtasını sürekli yükselten RE/MAX 7tepe ofisinin sahibi olarak gayrimenkul sektöründeki faaliyetlerini sürdüren Hasan Can, bir ilke daha imza atarak Circle of Legends (Efsaneler Ligi) ödülü almayı başardı. Bugüne kadar bu ödülü ülkemizde ve hatta Avrupa'da almaya hak kazanan ilk Broker Hasan Can oldu. Daha önce 1 milyon dolar kazanç sonucu Hall of Fame (Onur Listesi)'de yer alan Hasan Can, RE/MAX'te 7 yıl sistemde kalıp 3.000.000 $ kazanca ulaşarak elde edilen Lifetime Achievement (Hayat Boyu Başarı) ödülünün de sahibi olmuştu.

Bu yıl kırkıncı kuruluş yılını kutlayan RE/MAX'te, Efsaneler Ligi ödülü bugüne kadar çok az sayıda Gayrimenkul Danışmanına verildi. 40 yıllık süre zarfında Circle of Legends (Efsaneler Ligi) Ödülü'nü Amerika'dan 178, Kanada'dan 102, Cayman Adaları'ndan 3, Güney Afrika'dan da 2 kişi almaya hak kazandı.

Yaklaşık 90.000 Gayrimenkul Danışman'ının faaliyet gösterdiği RE/MAX'de, uygulanan uluslararası ödül sistemiyle Gayrimenkul Danışmanı'na yönelik farklı ödül katagorileri bulunmakta. Hasan Can, tüm Avrupa ülkeleri içinde bu ödülü ilk kez kazanan Gayrimenkul Danışmanı olarak uzun süre Türkiye'nin adını duyuracak.

RE/MAX Ödüllendirme Sistemi:

RE/MAX'in Gayrimenkul Danışmanlarına uyguladığı ödüllendirme sistemi özgün ve yaratıcı uygulamalarıyla bu mesleğe gönül verenlerin başarılarını takdir ve mesleki ilerlemelerini teşvik etmeyi amaçlıyor. RE/MAX, Kariyer ödülleri, Gayrimenkul Danışmanlarının kariyerleri boyunca elde ettikleri hizmet bedellerinin toplam değerleriyle şekillendiriliyor.

Dünyanın en iyi emlakçısı Hasan Can Türkiye'de

 8 yıldır Türkiye birincisi olan REMAX'ın emlak brokeri Hasan Can, kriz yılı 2009'da rekora imza atıp ABD'de dünya birinciliği ödülünü aldı

 Remax'ın Türkiye operasyonuna başladığı 1990'lı yıllarda emlakçılık mahalle kasabı veya kahvehanesinin penceresine asılı el yazısı kâğıtlar üzerinden yapılıyordu. 30 yıldır aralıksız büyüyerek, dünyada en çok satışı yapan gayrimenkul devinin, her yıl tekrarlanan Dünya Kongresi'nde 7 Tepe Brokeri Hasan Can, RE/MAX çatısı altında 2009 yılında gerçekleştirdiği konut satışı ile dünyanın en çok kazanan gayrimenkul profesyoneli olma unvanını elde etti... 1 milyon TL ciro yaptı. Yani 2008 sonu 2009 başı dünya ekonomik krizle boğuşurken, Türkiye'de peynir ekmek gibi ev satılmış.

JEOLOJİ MÜHENDİSİYDİ
Hasan Can 2001'den beri RE/MAX 7 Tepe Acarkent ve Beykoz Konakları bölgesinin sorumlusu... 8 yıldır da Türkiye birincisi... 300 ofisin ve 1800 kişinin arasında satış ve ciroda birinci... Tıpkı Donald Trump gibi 40 yaşında 1 milyon lira kazanan Hasan Can'ın hikâyesi de ilginç. Kop dağlarından kopup gelen, ABD'de "ödül" alan bir gayrimenkul danışmanının öyküsü. 2001 yılından Erzurum'da 2 bin 500 dolar maaşla dağlarda şantiyelerde jeoloji mühendisliği yaparken bir gün Ankara havaalanında bir arkadaşıyla karşılaşması kaderini değiştirdi. Arkadaşları İstanbul'da Remax'dan franchise işi almışlardı. "Gel bu işi yap" dediler. Bu iş Hasan Can'ın kafasına çok yatınca bir ay sonra radikal bir kararla çalıştığı şirketten istifa etti. Hikâyenin devamını Hasan Can'dan dinleyelim; "Bu işi yapacağım dedim. Geldim burada bu iş nasıl yapılıyor diye 2-3 ay tecrübe aşamam oldu. Sonra Acarkent - Beykoz Konakları'nda Ayşe Coşkun adlı bir hanımın emlak ofisinde danışman olarak işe girdim. 6 ay sonra da ofisi 75 bin dolara satın aldım. Yani o bölgeye giriş tamamen tesadüf." Bulunduğu Acarkent ve Beykoz Konakları'nda bugüne kadar 600'ün üstünde villa satan Can, "Bölgedeki gayrimenkulün üçte birine ben imza attım. Bu kadar işi aynı bölgede yapıyor olabilmeniz çok güvenilir olmanıza bağlı. Asıl olan o müşterinin bütün çevresine iş yapabilmek. Öyle olmazsa markalaşıp kurumsallaşamazsınız. Gayrimenkul işini bilen bir kişi benim profilime inanmıyor. Amerika'da benim profilimde olan insan en az 25 yıldır çalışıyor. 40 yaşındayım, 35 yaşında ilk ödülümü aldım. O ödülü benim kadar az sürede alabilen hiçbir Amerikalı yok" diye de iddialı konuşuyor.

150 BİN EMLAKÇI VAR
Türkiye'de emlakçılığı herkes yapıyor. Bunu düzeltmeye, eğitimlerle bunu sınırlandırmaya çalışıyorlar. İstanbul'da en az 3 bin ofis 150 bin kişi emlak işiyle uğraşıyor. Bekçisi kapıcısı bir sürü insan var bu işe soyunan. Bu işte asıl olan markalaşmak ve güven vermek.

Krom arıyordu
Hasan Can, 7 çocuklu tipik bir Anadolu ailesinin çocuğuydu. Zorluklara ve yokluklarla okumuş, üniversite sınavında istediği bölüm olan Jeoloji Mühendisliği'ni kazanmıştı. Kop Dağları'nda başlayan madencilik serüveni, üniversiteden sonra da devam etti. Dağlarda kromun izini sürerken, gün yüzüne çıkardığı rezervlerle ona daha 20'li yaşlarda başarı kazandırmıştı

Bir zengin nasıl ev alır?
ÖNCE bir ev beğeniyor. Gelip sizinle tanışıyor. Sonra birkaç ev daha gezdiriyorsunuz. Bu arada adamın hayalinin sonu olmadığını öğreniyorsunuz. Sonra başka bir ev bulup tekrar çağırıyorsunuz. Sonra başka bir ev daha... En sonunda bir ev beğeniyor ve yanında mimar arkadaşını getiriyor. Kafası karışmaya başlıyor. Annesini veya eşini getiriyor, onlar da bir kusur buluyorlar. İyice kafası karışıyor. Ancak adam hayatının yatırımını yapıyor, 2.5 milyon dolar yatırıyor. Sonunda sadece evi beğenmekle bitmiyor, sonra pazarlık kısmı başlıyor. 2,5 milyon dolarlık mülke 2 milyon 250 bin fiyat veriyor. Satış motivasyonunu aşağı çekiyor. Bunu yukarı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Bunların hepsi 1-2 günde olmuyor. Hep stres... Bazen bir yıl, bazen dört yıl sürüyor. 100 bin liralık bir daireyi müşteriye bir kere gösterip satarsınız. Ama 2 milyon dolarlık bir villayı bir kerede satamazsınız.

İşadamlarına emlak danışmanlığı yapıyor

"Bizim işimiz deneme yanılma. Yatırım yaptığım hiçbir müşterim beni zarara uğrattın diyemez. Ancak kârından zararı olmuştur. 10 lira yatırıp 12 lira almıştır ama beklese 15 lira alacaktır" diye örnek veren emlak brokerı işadamlarından Hasan Ekinci, Cahit Paksoy, İlhan Karadeniz ve Erdal Acar'a emlak danışmanlığı hizmeti verdiğini ve protföylerini yönettiğini belirtiyor. Son olarak ünlü oyuncu Zuhal Topal'a ev sattığını da söyleyen Can; "Sibel Can, Ercan Saatçi, Ebru Gündeş'e ev sattım. Şu anda Haluk Bilginer- Aşkın Nur Yengi'nin mevcut evlerini pazarlıyorum. Fenerbahçeli Alex'e hizmet verdim. Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüpleriyle iç içeyim. Onların oyuncularının birçoğu Acarkent'te oturuyor. Yabancı geldiği zaman bizi arıyorlar" diye sözlerine ekliyor.

Müşterileri arasında 100 daire sahibi olanlar var
Ünlü emlakçı müşterileri arasında Kurtköy'de 100 tane satılık dairesi olan işadamlarının olduğunu anlatırken, "Müşterilerimin bir tane oturdukları mülkü olmuyor ki. Ceplerinde paraları da oluyor. 'Bu parayı yönlendir, bana para kazandır' diyorlar. Ben de onlara şurada bu, burada bu var diyorum" diye söylüyor, Gayrimenkul işinde başarılı olabilmek için sattığınız ürünün alternatiflerini biliyor olmanız gerektiğini vurgulayan Can, satılık gayrimenkullerin fiyatını iyi biliyor ve takip ediyor olmanızın şart olduğunu da belirtiyor. "Benim başarım tesadüf değil" diye de iddialı konuşan emlak broker, 4 yıl günde 4 saat uykuyla ayakta durarak başarıyı yakaladığını da söylüyor. Can; "Haftanın bir günü İstanbul'da yeni üretilen Esenyurt'tan Tuzla'ya kadar tüm projeleri geziyorum. Bunları bilmek zorundasınız. Bir bilgi satıyoruz. 10 milyon dolar bütçeli bir satıcı oturduğunda sizi test eder. Eğer karşı tarafı bilginizle mat ediyorsanız o zaman güvenini ve inancını kazanırsınız" diye sözlerini sürdüyor.

Krizde Ritz Carlton'da 30 daire sattım

"RİTZ Carlton'ın binasında geçen 2009 başında "ekonomik kriz" söylentilerinin dorukta olduğu aylarda 30 daire sattım. En pahalısı 8 milyon liraya satıldı" diyen Hasan Can, "Kalan 133 tanesini de Ahmet'e Mehmet'e diğer ofislerimize gönderdim, onlar sattılar" diyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor; "2008'de Amerika'da Mortgage batınca piyasalara yansıdı. Amerika şimdi toparladı. 2012'de de Türkiye'de piyasaları tekrar yükselişe geçecek. Stoklardaki gayrimenkul 2012'ye kadar eriyecek.
Sinan Özedincik/Sabah

Kaynak: http://emlakkulisi.com/dunyanin-en-iyi-emlakcisi-hasan-can-turkiyede/42951

Hasan Can: Gayrimenkul 6-7 yılda bir `pik' yapar

Re/Max 7 Tepe ofisi brokeri Hasan Can, "Türkiye'de gayrimenkul sektörü 6-7 yılda bir pik yapar. 2012-2013 yılı da bence yine gayrimenkulün zirve yılı olacak" diyor


Re/Max 7 Tepe ofisi brokeri Hasan Can, "Türkiye'de gayrimenkul sektörü 6-7 yılda bir pik yapar. 2012-2013 yılı da bence yine gayrimenkulün zirve yılı olacak" diyor
Jeoloji mühendisi olarak çalıştığı maden ocağındaki görevinden istifa ederek geldiği İstanbul'da, hiçbir semti bilmezken kendine `gayrimenkul danışmanı' olarak bir gelecek planı oluşturan Hasan Can, bugün, Remax Türkiye'nin yaklaşık 1500 gayrimenkul danışmanı içinde en fazla konut satış geliri elde eden danışman. Hasan Can, Türkiye'de 6-7 yılda bir gayrimenkul sektörünün pik yaptığını belirtiyor ve 2012- 2013 yıllarının gayrimenkulün pik yılları olacağını iddia ediyor.
Lüks villa, lüks daire ve rezidans, yalı gibi özel mülklerde uzmanlaşan Re/Max 7 Tepe ofisi brokeri Hasan Can, 8 yıl madencilik sektöründe aktif olarak çalıştıktan sonra gayrimenkul sektörüne geçen ve yaklaşık 8 yıldır birçok ödül alan başarılı bir gayrimenkul profesyoneli. Beykoz'da Beykoz Konakları ve Acarkent gibi iki elit sitede uzmanlaşan Hasan Can, "Benim uzmanı olduğum bölgede, yaklaşık 1 dönüm arsa içindeki lüks villalar bile metrekaresi iki bin dolardan işlem görüyor. Fakat İstanbul'da daha yeni gelişen bölgelerde bile metrekaresi 2-3 bin dolara daireler satılıyor. Bu anlamda kendi çalıştığım bölgenin potansiyeline inanıyorum" diyor.
Stoklar da eriyecektir
Bugün metrekaresi 1900-2000 dolardan müstakil villa bulmanın mümkün olduğu Acarkent ile metrekaresi 4-5 bin dolara villaların olduğu daha elit Beykoz Konakları'nda gerçek değerin daha fazla olması gerektiğini düşünen Hasan Can, "Bugün 2 bin dolar olan metrekare fiyatlarının, 2-3 yıl içinde 3 bin dolar olduğunu göreceğimize inanıyorum. Zaten Türkiye'de gayrimenkul sektörü 6-7 yılda bir pik yapar. 2012-2013 yılı da bence yine gayrimenkulün zirve yılı olacak. Stoklar eriyecek. BU bölge de prim yapacaktır" diye konuşuyor.
Ali Öztürk / Hürriyet Seri İlanlar

Kaynak: http://emlakkulisi.com/hasan-can-gayrimenkul-6-7-yilda-bir-pik-yapar/40129

Hasan Can en çok kazanan RE/MAX'li danışman oldu!

8 yıl jeoloji mühendisliği yaptıktan sonra gayrimenkul danışmanı olarak işe başlayan Hasan Can, emlak sektöründeki çalışmalarını anlattı

Emlak sektöründe ilginç başarı öyküleri var. 8 yıl jeoloji mühendisliği yaptıktan sonra 'Madencilik beni mutlu etmiyor' diye istifa edip, tavsiye üzerine hiç bilmediği İstanbul'a gelip, kısa süreli eğitimden sonra gayrimenkul danışmanı olarak işe başlayan Hasan Can da ilginç bir hayat hikayesine sahip. Türkiye'deki RE/MAX'li gayrimenkul danışmanları arasında 7 yıldır ciro birincisi olan Hasan Can, 2009'da, Amerika hariç, konut satışından en çok kazanan RE/MAX'li danışman oldu.

İSTANBUL

-Beykoz'da 8 yıldır RE/MAX 7 Tepe ofisinin yöneticiliğini ve gayrimenkul danışmanlığını yapan, gayrimenkul danışmanı olarak ofiste yıllardır tek başına olan Hasan Can, mesleğe adım attığı ilk yılın sonunda RE/MAX'li danışmanlar arasında ciro birincisi olmuş. Dünya çapında olan Amerikan emlak zinciri RE/MAX ile 2002'de tanışan ve 2003'ten bu yana, 7 yıldır sürekli 'Türkiye ciro birincisi' olan Hasan Can, 2009 yılında elde ettiği 1 milyon liranın üzerindeki gayrimenkul danışmanlığı hizmet bedeliyle, geçen yıl RE/MAX'li danışmanlar arasında dünyanın (Amerika hariç) en çok kazanan gayrimenkul profesyoneli olma ünvanını elde etti. 78 ülkedeki gayrimenkul profesyonellerinin ABD'nin Orlando kentindeki buluşmasında ödülünü alan Hasan Can, dünya çapında 6 bin 700 ofiste görev yapan 94 bin gayrimenkul profesyoneli arasında öne çıktı. RE/MAX Dünya Kongresi'nde, yaklaşık 800 bin dolarlık geçen yılki geliriyle dünyanın konut satışından en çok kazanan gayrimenkul profesyoneli olan Hasan Can ile sektöre adım atışını, konut satışındaki başarısını konuştuk, sektöre ve konut müşterisine yönelik mesajlarını dinledik.
Tesadüf eseri girdim

8 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Hasan Can, "Bu işi yapmak üzere Erzurum'dan İstanbul'a geldim. Bir madencilik firmasında jeoloji mühendisi olarak görev yapıyordum. 7-8 yıllık da maden mühendisliği geçmişim vardı. 2002 yılında bir arkadaşımın tavsiyesi ile gayrimenkul danışmanı oldum. RE/MAX'te kısa süreli eğitim aldım. Sektöre tesadüf eseri girdim" diyor. Madencilikte mutlu değilken arkadaşının önerisi ile gayrimenkul sektörüne girişini Hasan Can şöyle anlatıyor:

"10-15 gün düşündükten sonra madencilik şirketinden istifa ettim. İstanbul'u, ilk geldiğim yıl hiç bilmezdim. 2002, yani krizin aşılma süreciydi. Emlak fazla kıpırdamıyordu. Sonra bu ofisi satın aldım. Ofiste başka gayrimekul danışmanı yok. Bu işte ilişkileri iyi tutmak, titizlik göstermek lazım. Ben de yalnız çalışarak bunu sağlayacağıma inandım. 7.5-8 yılda yaklaşık 600 villanın alım-satımına aracılık ettim. Bu 600 sayısına, güvenle ulaştım."

 Dolar kurundaki oynaklık yüzünden satış iptali oldu, 60-70 bin lira az para değil

RE/MAX 7 Tepe olarak bölgedeki iki villa sitesinde ciddi pazar payı olduğunu söyleyen Hasan Can, "Bölgede yılda 45-50 gayrimenkulün el değiştirmesine aracılık ediyorum. Acarkent'te bu yıl işlem sayısı yüzde 20 azaldı. Ben bunu ekonomideki gidişe, faizlerde artışa ve dövizdeki oynaklığa bağlıyorum" dedi. Villa bölgesindeki hareketliliğin ekonomiye endeksli olduğunu, Hasan Can şöyle açıkladı: "Burada çoğu zaman dolar cinsinden fiyat yazılıyor. Alıcı kredi kullanmak istese, 1 milyon doların karşılığı nedir? Aynı hafta içinde kurlar değişiyor. Bir gün 1 milyon dolar; 1 milyon 550 bin lira, 3 gün sonra 1 milyon 610 bin lira olabiliyor. Aradaki 60 bin lirayı kim karşılayacak? Kredi kullanan TL kredisi kullanabiliyor. Arada zaten 50-60 bin lira, 70 bin lira fark olmuş. 60-70 bin lira az bir para değil. O paraya 4x4 arazi aracı alırsınız. Son 1 yılda dolar 1.45 TL ile 1.61 aralığında değişti. Bu evlere talip olanlar da piyasaya endeksli. Burada oturanların çoğu beyaz yakalı. Türkiye'nin önemli yöneticileri... Bankaların, şirketlerin üst düzey yöneticileri var. Dolar stabil yapıya oturmalı, faizler oturmalı. 1 ay önce TL kredilerde aylık faiz yüzde 0.70'lerden başlardı, şimdi aylık yüzde 0.90-1 aralığında. Uzun vadede toplam ödemede 150-200 bin lira eder. Evi 1 milyon liraya alacakken ve banka faiziyle 1.3 milyona razıyken, 1 ay sonra maliyet 1.5 milyona çıkmış olabiliyor. Kesin anlaşma yapılmışken, bu oynaklık yüzünden işlemini erteleyen veya iptal edenlerin sayısı, yılbaşından bu yana benim uzman olduğum bu bölgede 20-25'i bulmuştur. Bu bir tahmin. Çünkü sadece ben, birkaç iptali bizzat yaşadım."

Üçüncü köprü burayı yüzde 20 etkiler

HASAN Can, Ortaköy'de 2 milyon dolara daire alacakken, Beykoz-Acarkent'te villa sahibi olmaya karar verenlere de şahit olduğunu anlatırken "Bir broşürle karşılaşmış ve fiyata inanamayıp villa almaya karar verdi. Böyle bir tüketici kitlesi de var. 'Bir gayrimenkul alacağım ama, doğru gayrimenkulü nereden alayım' diyenlere, yaklaşık 1 dönüm arsa içinde, metrekaresi 2 bin dolara villa tavsiye ederim" diyor. Bölge değerinin altında olduğunu düşünen Hasan Can, üçüncü köprü kuzeyden geçeceği için, bu bölgeye fiyat anlamında yüzde 20 katkı sağlayabileceğini savunuyor.

Ali Öztürk/Hürriyet





Kaynak : http://emlakkulisi.com/hasan-can-en-cok-kazanan-remaxli-danisman-oldu/40089

19/10/2013

HAYATIMIZDAKİ KARARLAR...!!!

İnsanlar neden bir birine destek olmak yerine. Köstek olmaya çalışırlar, anlam veremiyorum bir türlü, bir şeyler yaparken sen ya da siz bunu başarabilirsiniz, yaparsınız demek bu kadar zor olmasa gerek.

Düşünsenize evlenmek istiyorsun ve kendine bir hayat arkadaşı seçiyorsun, daha sonrasında o kişiyle beraber olup olamayacağına başkaları karar veriyor, daha sonrasında evlilik zamanı geliyor ne giyeceğine nerde kalacağına ne yapacağını hep başkaları karar verip duruyor, kimse dönüp sormuyor SİZ ne istiyorsunuz diye... Hep hayatımızdaki değişikliklere başkaları karar veriyor.
 
Sonrada kendi ayaklarının üstünde durmayı başaramıyorsun deniliyor. Tabi ki bazı konularda akıl verilecektir ama bu akıl vermek sadece hayatımla yaşamımla ilgili kararı vermek değildir. Bırakın kiminle nerde nasıl yaşayacağıma nasıl mutlu olacağıma ben ya da biz karar verelim. Sizler sadece yapabilirsiniz diyerek destek olun...
 
YAPAMAZSIN, diyerek insanların umutlarını kırmayın. Hayatta yaptığımız hatalar ve yanlışlar bizi tecrübe sahibi yapar, Sizlerin tecrübeleri elbette ki bizim için önemli ama bu tecrübeleriniz hayatımızla ilgili kararı alma hakkını vermiyor sizlere...
 
İNSANLARI RAHAT BIRAKIN VE HAYATLARIYLA İLGİLİ KENDİ KARARLARINI ALMALARINI İZİN VERİN...