13/03/2014

Gezi Parkı ve Yaşanan Olaylar

Şu Gezi Parkı olaylarında ölen arkadaşlarımızla ilgili ileri geri konuşan kişileri bir türlü anlamış değilim... Evet haklısınız bu eylemlerin yapılması bu kadar şiddetin olması güzel şeyler değil... Şu ileri geri konuşan kişilere sesleniyorum. Neden önyargılı davranıyorsunuz... Öncelikle eylem ve protesto nedir biliyor musunuz? Hiç araştırmasını yaptınız mı?

EYLEM !

Eylem, topluluk halinde bir olayı, hareketi, kurum ya da kuruluşu protesto etmek amacıyla yapılan izinli ya da izinsiz gösteriler..
Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Eylem

PROTESTO !

Göreceli olarak bir olaya ve duruma karşı aksi yönde tepki göstermektir. Genellikle bu tepki gösterme biçimi, muhalif görüşü sözle ifade etme yanında o görüşü toplumsallaştırma ve bir grupla birlikte ifade etme karakteri de taşıyabilir. Bundaki amaç kamuoyu nezdinde sesini daha çok duyurabilmek ve yönetime karşı daha etkili bir duruş sergileyebilmektir. Bu, doğrudan ifade ve etkilemenin ve aktivizmin bir yoludur.
Bu kendini ifade etme metodu, teoride, uygulamada ve görünürde, yönetsel politikalar, ekonomik koşullar, dinsel tutumlar, sosyal yapı veya medya monopolü tarafından sınırlandırılabilir. Böyle bir sınırlama meydana geldiğinde karşıtlık, kültüre, caddelere ve göç olgusuna yansıyabilir.
Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Protesto

Eylem ve Protesto nedir, neden yapılır öğrenmiş olduk.

Şimdi gelelim Gezi Parkı olaylarına... Devlet tarafı parkı kapatmak istedi ve insanlarda parktaki ağaçların kesilmesinden dolayı ve bu kararı Başbakanın vermiş olmasından eylem ve protestolar yaparak tepki gösterdiler... Aslında buradaki konu sadece gezi parkı değildi. Gezi parkı insanların uyanmasını, seslerini duyurmaları için bir yol oldu. Neden diyecek olursanız (benim kendi görüşümdür) gezi parkındaki 3-5 tane ağaç kimsenin umurunda değildi öyle olsaydı 3. köprü için Anadolu yakasında Poyrazköy ve Anadolu Feneri, Avrupa yakasında Sarıyer ve Rumeli Fenerindeki ormanlarda önemli olurdu.

Bu yüzden gezi parkı insanları uyandırdı, yaşanan olaylar başbakana karşı bir seslenmeydi aslında. Başbakanımızda kendi egosuyla hareket ettiğinden dolayı olaylar aldı başını gitti ve halkın içindeki öfke daha da çok arttı.

Birçok arkadaşımızın ölümüne neden oldu gezi parkı olayları, son olarak "Berkin Elvan" kardeşimizi kaybettik. Birkaç gündür haberleri takip ediyorum "Berkin Elvan" hakkında gezi parkı olaylarına katıldığına dair çeşitli resimler, videolar ve yazılar paylaşılmakta ve kardeşimiz olaylara katıldığı belirtilerek ölümü haketmişçesine suçlanmaktadır.

Arkadaşlar biraz gözlerini açın ve önyargılı olmayı bırakın buradaki konu gezi parkı olayları değil... İnsanlar öldü... 14-15 yaşında yada 30-40 yaşında bunun bir önemi yok ama suçlu ama suçsuz, Allah' ın verdiği canı Allahtan başka kimse alamaz. Bu olaylarda kimse ölmeyi haketmedi çünkü insanlar bu eylemleri yaparak bir şeyler anlatmaya çalıştı devletimiz halkımızı dinlemediği için söz hakkı vermediği için bu eylemler yapıldı.

A partisi B partisi uyanın artık şu rüyadan. Kurtulun önyargılarınızdan ve çevrenize bakarak BAKIŞ AÇILARINI DEĞİŞTİRİN...!

Çağrı Merkezinde çalıştığım dönemlerde eğitimlerimizde bize hep Empati kurun derlerdi.. Siz hiç empati nasıl kuruluyor biliyor musunuz? Bence bilmiyorsunuz eğer empati kurmayı öğrenmiş olsaydınız bakış açılarınızı değiştirerek etrafınıza baksaydınız. Ne Gezi Parkı olayları olurdu, kimseler yaranmaz ve kimseler ÖLMEZDİ...

Gezi Parkı olaylarında ölen kardeşlerimize Allahtan Rahmet diliyorum, Yaralanan tüm dostlarımıza ve polislerimize geçmiş olsun ve Allah acil şifalar versin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder